Programma

Autorijders enthousiast over liveversie TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Autorijders enthousiast over liveversie TopSong

TopSong-houder Tim Knol doorstond vanochtend de test der testen. Terwijl veel NPO Radio 2 luisteraars op weg naar hun werk waren, speelde hij z'n ultieme autosingle Wandering Heart live in Jan-Willem Start Op.

Afgelopen vrijdag danste Tim Knol nog door zijn huiskamer. Met Wandering Heart wist hij de titel 'NPO Radio 2 TopSong' te bemachtigen en dat zag hij zelf totaal niet aankomen. "Ik heb een topweek, zoals je kunt begrijpen", lacht Tim. "Ik werd vrijdagochtend gebeld, ik lag nog in m'n bed. Een onbekend nummer belde en ik dacht: 'Pleur op'. Dus ik had twee keer opgehangen en de derde keer dacht ik: 'De aanhouder wint, ik neem toch maar even op.' Bleek ik TopSong te zijn."

Ultieme autoliedje

De single begon als een opdracht voor een website voor auto's, waarbij hij veel creatieve vrijheid kreeg. "Ik kon gewoon alles doen waar ik zin in had. En dat resulteerde in een heel fijn liedje, vind ik zelf", legt hij uit. Zo fijn zelfs, dat de single ook op zijn nieuwe plaat zal komen. Van Wandering Heart probeerde Tim het ultieme autoliedje te maken. Zo liet hij zich inspireren door Run Through The Jungle van Creedence Clearwater Revival en Cracking Up van Nick Lowe. "De ideale bpm (red. beats per minute) is een beetje tussen de 110 en 130. Als je dat hebt, dan cruise je over de snelweg", vertelt Tim.

Tekst loopt door onder video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positieve snelwegrecensies

In de ochtedshow stelden Jan-Willem en Jeroen meteen de proef op de som. Tim Knol stond om de bühne terwijl veel luisteraars onderweg waren naar hun werk. Hij kon op veel positieve recensies rekenen vanaf de snelweg. Zo appte Maarten: "Op de A73 bij Nijmegen werkt 'ie prima." En Thomas liet vanaf de A4 weten: "Voor dit soort plaaten heb ik een snelheidbegrenser in mijn auto". Al had Klaas vanaf de A6 wel een klacht: "Ik heb haast, maar door jouw nummer rijd ik juist chill en relaxed. Ik laat iedereen passeren."

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie