Programma

Annemieke op onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke op onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

Annemieke loopt tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek een dag mee met bioloog en onderzoeker Wilbert Zwart, die in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL) onderzoek doet naar borst- en prostaatkanker. Hier luister je haar bijdrages nog eens.

Terug in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

Annemieke komt niet voor het eerst in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. In 2011 is ze in het kankerinstituut voor een operatie van haar vader, die later dat jaar overlijdt. Nu is ze terug in het ziekenhuis om met eigen ogen te zien hoe er onderzoek wordt gedaan om behandelingen en genezingskansen te verbeteren. Ze loopt mee met onderzoeker Wilbert Zwart.

#1 - Goed onderzoek kost geld

Wilbert legt Annemieke uit hoe geld van donateurs door KWF wordt gebruikt om onderzoek te financieren. En hoe dat onderzoek volgens hem gaat leiden tot een dag waarop dat onderzoek niet langer nodig is.

#2 - Cellen om van te leren

Het kankeronderzoek in Nederland wordt verricht op heel hoog niveau. In het laboratorium van het AVL worden de hele dag cellen bekeken om kanker beter te leren begrijpen. Wilbert laat Annemieke zien hoe dat in zijn werk gaat.

#3 - Doorbraken vieren

Het Antoni van Leeuwenhoek is een ziekenhuis en onderzoeksinstituut onder één dak. Op die manier kunnen er grote doorbraken worden behaald. En die onderzoeksresultaten worden in het AVL op gepaste wijze gevierd.

NPO Radio 2 Collecteweek

Van 3 tot en met 7 september kwam NPO Radio 2 tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek in actie ten behoeve van KWF. Zo maakte Rob Stenders vijf dagen lang non-stop radio vanuit zijn eigen zolderkamer (inclusief bezoek van bekende vrienden), reden Wouter & Frank het hele land door om aan te bellen bij vijfduizend deuren, ging Timur in gesprek met patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en organiseerde Bart “het grootste concert in een ziekenhuiskamer ooit” voor Minouche met ‘Fix You’ van Coldplay door hemzelf, de 3Js, Krystl en een hoop luisteraars.

Foto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie