Programma

Happy Birthday Beyonce!

  1. Nieuwschevron right
  2. Happy Birthday Beyonce!

Op 4 september mag Beyonc

Jonge Beyoncé

Beyoncé werd op 4 september 1981 geboren te Houston, Texas. Ze kreeg les aan het St Mary’s School in Texas waar ze danslessen nam. Haar zangtalent werd al snel ontdekt toen haar danslerares Darlette iets neuriede en jonge Beyoncé het nummer nazong.

Meidengroep

Terwijl Beyoncé slechts 9 jaar oud is zet ze de eerste stappen naar het internationale succes. Samen met Kelly Rowland en LaTavia Roberson starten ze de meidengroep Girl’s Tyme. Ze doen mee met verschillende talentenshows waaronder Star Search. Destijds de grootste nationale talentenshow op televisie. Helaas weten ze niet de 1ste plek te veroveren, niet wetende dat ze jaren later internationaal succes gaan behalen.

Jaren 90

Beyoncé’s vader nam ontslag van zijn huidige baan en werd de manager van de jonge meidengroep. In 1996 krijgt de meidengroep een nieuwe naam, Destiny’s Child. Niet snel daarna brengen ze hun eerste album Destiny’s Child uit met daarop het nummer 'No, No, No'. Het werd een hit. Slechts een jaar later ligt het tweede album al in de schappen. The Writing’s on the Wall. Het album werd gelijk een wereldwijde bestseller.

Radio 2 wenst Beyonce een ‘Happy Birthday

Ster advertentie
Ster advertentie