Programma

Tulpen uit Amsterdam bij Deep Purple

  1. Nieuwschevron right
  2. Tulpen uit Amsterdam bij Deep Purple

De huidige tournee van Deep Purple heet The Long Goodbye Tour, maar wie de rockers in de Ziggo Dome ziet, gelooft niet dat ze het bijltje er al bij neer willen gooien.

Sporen nagelaten

Deep Purple bestaat al bijna vijftig jaar en heeft vooral in de jaren '60 en '70 zijn sporen nagelaten in de popmuziek. De mix van progrock en hardrock levert niet alleen onvergetelijke hits op als 'Child In Time', 'Black Night', 'Hush' en 'Smoke On The Water', maar vormt ook de basis voor heavy-metal. De bandshirts van het gemêleerde publiek in de Ziggo Dome is daarvan één van de bewijsstukken.

Beroemde line-up

Op het podium van de Ziggo Dome zien we drie leden uit de meest bekende en geliefde line-up van Deep Purple: zanger Ian Gillan, bassist Roger Glover (de man achter de hit 'Love Is All', met zang van Ronnie James Dio) en drummer Ian Paice. Ze zijn allen te horen op de klassieke albums Deep Purple In Rock en Machine Head, met daarop veel van het bekendste werk van Deep Purple.

Onverminderd hard

Gillan, Glover en Paice zijn uiteraard niet meer de jonge rockgoden van weleer, al ziet het publiek een volwaardige rockshow van een stel ware veteranen. Ondanks de gemiddelde leeftijd van rond de zeventig lentes gaat Deep Purple onverminderd hard door met hardrockclassics als 'Bloodsucker', 'Strange Kind Of Woman', 'Perfect Strangers', 'Space Truckin'' en 'Fireball'.

Tulpen uit Amsterdam

Een concert met de spierballenrock van Deep Purple is niet compleet zonder het nodige gesoleer. De rockers tonen hun zachte kant met een keyboardsolo. Het minutenlange toetsenspel vormt een rustpunt zo halwerwege de show en de zaal wordt aangenaam verrast wanneer de (van oorsprong Duitse) melodie van 'Tulpen Uit Amsterdam' voorbijkomt in de solo. Lekker meelallen!

Geen kind aan

Top 2000-fans zijn mogelijk teleurgesteld wanneer blijkt dat de nummer 5 uit de lijst der lijsten, 'Child In Time', niet wordt gespeeld, al is dat ook een haast onmogelijke opgave zonder toetsenist Jon Lord (overleden in 2012) en gitarist Ritchie Blackmore. Zelfs als Gillans stem wel nog die hoge noten had kunnen halen. 'Smoke On The Water' en 'Black Night' maken dat gemis meer dan goed. Maar of dit een definitief afscheid is? Het lijkt er vooralsnog niet op!

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie