Programma

Reünie Eagles in 1993

  1. Nieuwschevron right
  2. Reünie Eagles in 1993

Na de tournee van Eagles in 1980 konden de bandleden niet meer met elkaar door 'n deur. Een inmiddels vergeten countryzanger zorgde voor hun comeback.

Met platina bekroond

Je hoeft je echt niet te schamen als je nog nooit van Travis Tritt hebt gehoord. Tenzij je een countryliefhebber bent, althans, want Tritt werd in de VS en Canada met behoorlijk wat platina platen bekroond in de jaren 90. Maar wat heeft de beste man te maken met de reünie van de countryrockband Eagles?

Zo ver mogelijk uit de buurt

Eagles is de bestverkopende Amerikaanse groep uit de jaren 70, maar tijdens de tournee in 1980 verslechteren de verhoudingen tussen Don Henley en Glenn Frey. De twee ego's zijn zo groot dat Henley naar de Amerikaanse oostkust verkast om zover mogelijk bij Frey uit de buurt te zijn. "We komen pas bij elkaar als de hel dicht vriest", zegt Henley in de jaren 80.

Tributealbum

De muziek van de band blijft mateloos populair en in 1993 verschijnt het tributealbum Common Thread: The Songs Of Eagles, met daarop countrysterren als Alan Jackson, Vince Gill, Trisha Yearwood en Tanya Tucker. De dan succesvolle Travis Tritt covert 'Take It Easy', de door Jackson Browne geschreven debuutsingle van Eagles.

De hel vroor dicht

Voor de videoclipopname, op 6 december 1993, nodigt Tritt de Eagles-leden uit. Niet alleen verschijnen Henley, Frey, Joe Walsh, Timothy B. Schmit en Don Felder op de set, maar ze besluiten ook nog eens samen te jammen. Dat blijkt het startpunt voor een akoestische tournee en een gelijknamig live-album: Hell Freezes Over.

Ster advertentie
Ster advertentie