Programma

Stefan onderzoekt met een groepje Nederlanders hun transformaties

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan onderzoekt met een groepje Nederlanders hun transformaties

In de NPO Radio 2 podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders in de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

De intelligente lockdown duurt nu officieel twee maanden. Hersenonderzoekers stellen dat een mens gemiddeld 66 dagen nodig heeft om nieuwe gewoontes aan te leren of gedrag wezenlijk te veranderen. In deze aflevering onderzoekt Stefan met een groepje Nederlanders hun transformaties. Is er iets wezenlijks aan ze veranderd in deze tijd?

Beluister hieronder aflevering 12 van de podcast 'En Toen Werd Het Stil':

#12 - Transformer - En Toen Werd Het Stil

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie