Programma
BNNVARA

Journalist Lammert de Bruin wil Europa’s grootste Elvis-museum openen in Breda

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Journalist Lammert de Bruin wil Europa’s grootste Elvis-museum openen in Breda

Journalist Lammert de Bruin wil graag Europa's grootste Elvismuseum gaan openen, want in Breda staat een Elvis-villa te koop. Het is een replica van het huis in Graceland in Memphis.

Lammert heeft heel veel spullen van Elvis Presley verzameld, maar het probleem is alleen dat hij 2,5 miljoen euro te kort komt voor de villa. “Iemand op Twitter attendeerde mij erop dat het Graceland-huis in Breda te koop staat. Ik zag de foto's en ik zag mezelf al helemaal zitten", vertelt Lammert. De villa wordt op Funda aangeboden voor 2.495.000 euro. "Er is een Elvisfan geweest die daar een kopie van Graceland heeft laten bouwen.”

Geboorteplaats van Colonel Tom Parker

Nu wil Lammert er heel graag een Elvis-museum van maken. "Het staat in Breda en daar is ook Colonel Tom Parker, de manager van Elvis Presley, geboren en opgegroeid. Wij vinden hem eigenlijk een louche man. Hij heeft een deel van het inkomen van Elvis ingepikt, maar hij is wel de grootste artiestenmanager ooit geweest.” Lammert overweegt om een crowdfunding te starten om zijn museumdroom te verwezenlijken. Of wil gemeente Brabant niet helpen? “Ik ga kijken of ze subsidiepotjes hebben.”

Luister het hele gesprek hieronder terug:

Villa in Breda perfecte plek voor een Elvis-museum volgens journalist Lammert de Bruin

Ster advertentie
Ster advertentie