Programma

Duncan Laurence: 'Arcade was de eerste stap, mijn nieuwe album de tweede'

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence: 'Arcade was de eerste stap, mijn nieuwe album de tweede'

Het debuutalbum van Duncan Laurence is pas een paar dagen uit, maar de zanger heeft al veel positieve reacties mogen ontvangen. Carolien sprak hem over erover tijdens Muziekcafé.

Het album Small Town Boy verscheen op 'de gevreesde' vrijdag de 13e. Duncan was gelukkig niet bang te krijgen: "Mensen als Ilse DeLange zeiden: 'Nee joh, dat is juist een geluksdag. Je moet het andersom zien.' Dus dat heb ik gedaan", vertelt de zanger. Ilse stond Duncan bij in zijn winst van het Songfestival en sindsdien zijn de twee erg close. Duncan vertelt: "Ze is echt een hele goede vriendin en iemand waar ik ontzettend naar opkijk in de muziek."

De invloed van corona op het album

Duncans leven kwam, net zoals dat van vele anderen, abrupt tot stilstand door het coronavirus. Toch vertikte hij het om negatief te denken. "Ik dacht: 'Laten we gewoon datgene wat nu zo negatief lijkt omzetten naar iets positiefs.' Daarom heet het album ook Small Town Boy, want vroeger toen ik gepest werd deed ik dat ook", vertelt Duncan. Tijdens het schrijven van zijn nieuwe album hanteerde hij dezelfde tactiek als vroeger: "Ik sloot mezelf op in een ruimte en schreef liedjes. Dat was veilig. Het voelde in de coronaperiode, waarin de buitenwereld zo boos leek, heel fijn om in zo'n bubbel te gaan en de boze buitenwereld buiten te houden."

De tweede stap is gezet

Of Duncan na de release af is van het schrijfproces dat stamt uit zijn jeugd, weet hij nog niet. "Het ligt eraan wat ik de komende maanden ga schrijven", vertelt hij. Maar met 'Arcade' als zijn grote eerste stap, voelt Small Town Boy voor hem als een goed vervolg. "Dit zijn de songs die ik naar buiten wilde brengen. Het album voelt als de tweede stap om het verhaal in mijn hoofd compleet te maken."

Benieuwd wat Duncan vertelt over waar de release van zijn album voor heeft gezorgd? Bekijk dan het fragment hieronder:

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé op zaterdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie