Programma
BNNVARA

Elvis-dominee Fred Omvlee omlijst kerkdiensten met de muziek en levensloop van Elvis Presley

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elvis-dominee Fred Omvlee omlijst kerkdiensten met de muziek en levensloop van Elvis Presley

Met zijn bakkebaarden en Elvispakken reist dominee Fred Omvlee het hele land door, speciaal voor zogenaamde Elvis Presley-kerkdiensten.

Als je denkt aan een dominee hebben we allemaal een standaard beeld, een beeld waar dominee Fred Omvlee niet bepaald aan voldoet. Fred legt zelf uit waar zijn liefde voor Elvis begon: “Dat was in 1977, ik was een jochie van 11 jaar toen hij overleed”, zegt Fred. “Ineens was daar de jonge Elvis op televisie, met Don’t Be Cruel, Hound Dog en Heartbreak Hotel. Toen ik dat zag sprong de vonk over, want die Elvis kende ik niet.”

De gospelmuziek van Elvis

Maar wat moet je je nou voorstellen bij een Elvis-dominee? “Ik doe eigenlijk gewone kerkdiensten, in het dagelijks leven ben ik dominee bij de marine. Maar in mijn Elvis-kerkdiensten heb ik een gewone kerkdienst waarbij uit de bijbel gelezen wordt, inspirerende lessen worden gedeeld, maar ik omlijst het met de muziek en levensloop van Elvis”, legt Fred uit. Volgens Fred is Elvis altijd een hele gelovige jongen geweest in zijn hoofd en zong hijzelf ook veel gospelmuziek. Dat is volgens Fred ook erg bijzonder: “Zijn manager wilde het niet, het verkocht niet. Elvis zei zelf dat hij met die gospels tot rust kwam, die wilde hij dan ook altijd zingen. Gospel was zijn grote favoriet, hij had ook altijd gospelzangers en zangeressen als achtergrondzangers.”

Fred gebruikt de levenslessen van Elvis aan de hand van de letters e,l,v,i en s. Benieuwd wat deze lessen zijn? Bekijk het hieronder.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie