Programma

Meest magische Meefluiters

  1. Nieuwschevron right
  2. Meest magische Meefluiters

Fluiten met je mond. Artiesten benutten de 'mondfluit' tegenwoordig frequent. Zo begint Triggerfinger in

Altijd een instrument bij je

Het onvervalste menselijke instrument wordt veel gebruikt door artiesten. In praktijk scoort een simpel en aanstekelijk fluitdeuntje heel goed. Want waar zouden sommige hits zijn, als we ze niet allemaal konden meefluiten? Dit zijn misschien wel de meest meegefloten melodieën.

Moves Like Jagger

Het kwam vorig jaar op nummer 371 de Top 2000 binnen gefloten. Bij het horen van de eerst noot begint menig lip zich al te pruilen, want je moet je best doen het deuntje van Maroon 5 en Christina Aguilera niet mee te fluiten. Het nummer genoot vorig jaar drie weken de nummer 1 positie en de ‘Moves Like Jagger’-loop is alle behalve vergeten.

Peter Bjorn & John – Young Folks

Echte fluitnummers blijven hangen en de luisteraar fluit het deuntje de hele dag door bij het horen van de eerste noot. ‘Young Folks’ is misschien wel het sterkste voorbeeld van afgelopen jaren. De Zweedse groep heeft de magie van de mondmelodie meer dan begrepen. Als je “That whistling song” intikt op je zoekmachine, is dit het nummer wat bovenaan staat. Ontzettend aanstekelijk; luisteren op eigen risico.

Gigi d'Agostino - The Riddle

In het rijtje ‘misschien wel meest gefloten nummers’ kan The Riddle, niet ontbreken. Nee, in de cover van Nik Kershaw’s nummer fluit niemand echt het nummer in, het is een digitale tune. Maar de invloed op je fluitspieren doet niet onder.

Intro’s

Een gefloten stukje werkt ook fantastisch als intro, niet alleen bij Triggerfinger. Ook Scorpions scoorde, want wie herkent niet het begin van ‘Wind of Change’? Of het begin van ‘Patience’ van Guns N’ Roses? Een gefloten begin van een liedje is kenmerkender. Bij het horen van de eerste seconden ‘Don't Worry, Be Happy’ bijvoorbeeld.

Fluit, fluit, fluit

Wanneer was de laatste keer dan je meefloot met ‘Walk Like an Egyptian’? Of ‘A Day in the Life’ van The Beatles. Wat is jouw favoriete fluitliedje? Of fluit je liever mee met fluitloze nummers als ‘Somebody That I used to Know’? Wij sluiten in ieder geval af met een klassieker van Monty Phyton. Fluitje van een cent.

foto: Esther Ton

Ster advertentie
Ster advertentie