Programma

Duncan Laurence nog steeds niet Songfestival moe

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence nog steeds niet Songfestival moe

Duncan Laurence was op 19 mei te gast bij Jan-Willem Start Op! Hij vertelt over zijn nieuwe muziek en natuurlijk over het afgelaste Songfestival.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival, heeft iemand de troffee twee jaar in handen. Niemand minder dan onze eigen Duncan Laurence mag zich zo gelukkig prijzen. Jan-Willem kan zich echter wel voorstellen dat Duncan ondertussen best een beetje songfestival moe is, maar dat valt reuze mee. "Het kon dit jaar niet in de normale mate plaatsvinden, dus ik heb juist heel veel zin in volgend jaar", vertelt Duncan. "Als ik mezelf nog een jaar lang mag tonen aan zo'n groot publiek, dat is alleen maar mooi meegenomen."

Nieuwe EP

Kort na het Songfestival in 2019 kreeg Duncan last van zijn stem. Gelukkig gaat het daar ondertussen weer hartstikke goed mee. "Ik kreeg middenin mijn Europese tour opeens last van mijn stem. Gelukkig kreeg ik de ruimte om een korte periode rust te nemen en ben ik zo weer op kracht gekomen. Iedereen was zo begripvol", vertelt Duncan. Een jaar na dato komt hij met zijn eerste EP Worlds On Fire. De EP bevat slechts vijf nummers, waaronder 'Arcade', 'Love Don't Hate It' en zijn nieuwste single 'Someone Else'. Volgens fans is het nogal weinig. "Wat ze niet weten is dat er nog heel veel muziek aankomt. Nederlanders moeten niet zo ongeduldig zijn. Op deze manier wil ik stukje voor stukje laten zien dat ik groei", vertelt Duncan.

Is Duncan een ochtend- of een avondmens? Bekijk het hele gesprek met Duncan Laurence hieronder terug:

Worlds On Fire

Luister hieronder naar Duncan Laurences nieuwe EP Worlds On Fire:

NPO Radio 2 Songfestival Top 50

Heb je iets gemist van de NPO Radio 2 Songfestival Top 50? Geen paniek, want je kunt de uitzending hier terugluisteren!

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie