Programma

Hoe ga je na de coronacrisis weer zelfverzekerd sociale interacties aan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ga je na de coronacrisis weer zelfverzekerd sociale interacties aan?

Het gebrek aan menselijk contact tijdens de coronacrisis heeft een enorme impact op sociaal vlak. Hoe gaan we straks weer sociale connecties aan? Sociale angst-coach Remko Beekman geeft een aantal handvaten voor na de coronacrisis.

We mogen nog maar één gast over de vloer hebben, werken voornamelijk thuis en moeten voor 21.00 uur binnen zijn. Geen bevorderlijke maatregelen voor ons sociale leven. Remko Beekman geeft aan dat steeds meer mensen sociale angst ervaren tijdens de coronacrisis. Jeroen van Inkel stelde daarom voor om de luisteraars wat handvaten te geven. Juist nu tijdens de crisis, zodat we erna weer zelfverzekerd kunnen converseren.

Spier trainen

Beekman raadt aan om jezelf te blijven trainen op sociaal vlak. Zo kan je een gesprekje aanknopen bij de bakker of tijdens een blokje om met de hond. Ook vergelijkt Beekman contact zoeken met spieren. Als je je spieren niet traint, verslappen ze. Net zoals je sociale capaciteiten verslappen als je ze niet gebruikt. Volgens Beekman moeten we dus vooral praatjes blijven maken met mensen die we tegenkomen om onszelf te blijven trainen. Zo staan we niet met de mond vol tanden als we er weer op uit mogen.

Beluister het hele gesprek hieronder.

RINKELDEKINKEL

Je hoort RINKELDEKINKEL iedere zaterdag en zondag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie