Programma

Waar moet je op letten als je op vakantie gaat in eigen land?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar moet je op letten als je op vakantie gaat in eigen land?

Mark Rutte heeft nog niets losgelaten over de aankomende zomervakantie, maar wat kunnen we verwachten? Wouter belt met Isabel Mosk, strateeg in de wereld van toerisme en destinatiemarketing.

Isabel zegt geen glazen bol te hebben, maar ze weet wel een ruwe schatting te maken van de toekomstige zomervakantie. "Aan het begin van de zomer zitten we sowieso met zijn allen in Nederland. Alle grenzen blijven dicht voor niet essentiële reizen", legt ze uit. Dat betekent dat we de zomer moeten vieren in binnenland. Wouter vraagt zich echter af of we dat wel gaan redden qua aantallen. Wat als we massaal naar Volendam gaan en het daar weer te druk wordt? Volgens Isabel zal dat niet voorkomen. "Naar verwachting is in de zomer slechts één derde van alle accomodaties beschikbaar. Dan is het dus een kwestie van vraag en aanbod. Als het vol zit, kan je er dus ook niet naar toe", vertelt Isabel.

Buitenland

Volgens Isabel mogen we blij zijn als we aan het eind van de zomer al naar onze buurlanden België en Duitsland kunnen reizen. Wouter heeft echter geen zin in een zomervakantie in het Rührgebied. Gelukkig is Nederland volgens Isabel een bijzonder land met prachtig mooie plekken. Een aanrader vanuit haar zijn dan toch echt de Waddeneilanden, met een lichte voorkeur voor Terschelling. "De Waddeneilanden zijn de parels van Nederland. Je hebt daar echt het gevoel dat je even weg bent", vertelt Isabel. Alvast één tip vanuit haar: ben er vroeg bij, want de boekingen lopen storm. Voor je het weet val je buiten de boot en vier je vakantie in je achtertuin.

Wil je het gesprek met Isabel Mosk nog eens terughoren? Bekijk de video hieronder:

WOUT2DAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie