Programma

Hier moet je op letten tijdens Black Friday

  1. Nieuwschevron right
  2. Hier moet je op letten tijdens Black Friday

Black Friday is inmiddels het ultieme koopjesevenement, maar is alles wel zo goedkoop als winkels zeggen? Wouter en Gerard zijn er allebei benieuwd en bellen met respectievelijk Joyce Donat en Paul Moers.

Laat je niet gek maken

Wouter vraagt zich af of alle koopjes wel zo goedkoop zijn en belt daarom met Joyce Donat van de Consumentenbond.. Ze heeft een belangrijke boodschap voor je. "Laat je niet gek maken door de prijzen, want het is maar de vraag of het een goede deal is. Uit onderzoek van onze Engelse buren blijkt dat de helft van de producten namelijk niet zo'n goede deal is. Ik ga wel kijken of ik even een leuke tas kan vinden", vertelt Donat.

Beproefd concept

"Het is psychologisch", legt Donat uit. "Je reageert gewoon op lage prijzen." Officieel mag een bedrijf niet liegen over de prijs, maar er wordt soms wel gesjoemeld. Daarom is het volgens Donat belangrijk dat je zelf ook op de prijzen let. "We kunnen als Consumentenbond niet alles controleren. Dus let zelf goed op!"

Luister hieronder naar het gesprek:

Black Friday of Fake Friday?

Interessant fenomeen

Gerard belt met retaildeskundige Paul Moers. "Het is een interessant fenomeen. Sinds 2015 is Black Friday ook in Nederland. Drie grote bedrijven zijn ermee begonnen en nu volgen ook de kleinere winkels", vertelt Moers. "Daarbij zie je ook de omzet erg stijgen. Verleden jaar is er zo'n 1,5 miljard euro omzet gemaakt. Ik vermoed dat er dit jaar nog zeven à tien procent bij komt, omdat de economische crisis nu achter ons ligt."

Luister hieronder naar het gesprek:

OVERAL Black Friday in Nederland. Hoezo?

Wout2day
Dj: Wouter van der Goes
Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur

Ekdom in de Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie