Programma

De blooper van Sting in het intro van 'Roxanne'

  1. Nieuwschevron right
  2. De blooper van Sting in het intro van 'Roxanne'

Op 7 april 1978 bracht The Police 'Roxanne' uit. Het beloofde hun grote doorbraak te worden. Bart gaat laag voor laag door de track heen en ontdekt iets opmerkelijks in het intro.

In de aflevering vertelt Bart over het ontstaan van het nummer. The Police was nog niet heel bekend, daar zorgde ‘Roxanne’ uiteindelijk wel voor, maar voor die tijd hadden ze niet veel geld om te besteden. Dat betekende ook dat de band af en toe verbleef in een hotel in slechte buurten. Toen Sting een wandeling maakte door de buurt, zag hij een knappe vrouw achter het raam staan. Bart vertelt: “Hij vroeg zich af hoe het zou zijn om een relatie met haar te hebben. En hij vroeg zich af hoe ze zou heten”. Sting noemde haar Roxanne.

Blooper in het intro

Naast dit bijzondere verhaal ontdekte Bart ook een blooper in het intro. Benieuwd wat je hoort als je alle muzieklagen weglaat en alleen de zang en piano hoort? Je ziet en hoort het hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The best of Classic Track

In deze gekke tijden kunnen we wel wat afleiding gebruiken. Bart heeft daarom een lijstje gemaakt van zijn favoriete Classic Tracks. Met onder andere 'Radar Love' van Golden Earring en 'Wonderfull Days' van Mental Theo en Charly Lownoise. Lees hier verder voor het volledige lijstje.

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie