Programma

Stevie Nicks brengt nieuw nummer uit met Dave Grohl op de drums

  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Nicks brengt nieuw nummer uit met Dave Grohl op de drums

Steve Nicks heeft haar nieuwe nummer 'Show Them The Way' uitgebracht. Dave Grohl werkte met de zangeres samen en nam de drumpartij voor zijn rekening.

Nicks en Grohl werkten in 2013 al eerder samen aan het nummer 'You Can't Fix This'. Dit schreven ze voor het album Sound City: Real to Reel, waarop Grohl de geschiedenis van de Sound City Studios terughaalt. Hier werd Nirvana's grote album Nevermind opgenomen. Nu hebben de twee elkaar teruggevonden voor Nicks' nummer 'Show Them The Way', waarop Grohl de drumpartij verzorgt.

Een bijzondere inspiratie

De Fleetwood Mac-zangeres vertelt in een interview met Associated Press dat de inspiratie voor 'Show Them The Way' uit een droom komt die ze in 2008 had. In de droom trad ze op voor een politiek benefietconcert waar onder andere Dr. Martin Luther King Jr., John Lennon, John Lewis, John F. Kennedy en Bobby Kennedy aanwezig waren. Deze inspiratie komt ook terug in de songtekst:

"Everything was timeless, even me / I wasn't old, I wasn't young, I was just part of their dream / A shadow walked with me down the hall, it was Martin Luther King."

Nicks vertelt: "Het nummer is echt een gebed. Het is een gebed waarvoor mensen samenkomen." Er zal ook een videoclip van 'Show Them The Way' verschijnen, geregisseerd door Cameron Crowe. Hij regisseerde eerder clips van Tom Petty and the Heartbreakers en Pearl Jam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie