Programma

De lekkerste Limoncello ter wereld komt uit Drenthe

  1. Nieuwschevron right
  2. De lekkerste Limoncello ter wereld komt uit Drenthe

Het begon als een hobby, maar inmiddels zijn Titus Meijer en Melissa Oosten de beste Limoncellomakers van Nederland (en de rest van de wereld). Vanavond mogen zij hun prijs ophalen in London.

Jan-Willem en Jeroen bellen met Melissa over de prijswinnende citroendrank. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een Nederlandse Limoncello die deze titel wint. Het is namelijk geen wedstrijd voor alleen maar kleine bedrijfjes. "Als ik een indicatie kan geven van wie er meedoen, dat is bijvoorbeeld een Villa Massa. Dat is een megagroot bedrijf, en die hebben zilver gewonnen dit jaar. We gaan ze vanavond de hand schudden", vertelt Melissa.

'Titus heeft bijna geen vingertoppen meer over'

Maar wat is nou eigenlijk het geheim van een goede Limoncello? "Ja dat is geheim natuurlijk! Maar ik denk dat het is omdat wij zo min mogelijk suiker en geen stabilisatoren of zoiets in ons recept gebruiken. Hierdoor is het heel erg puur en we schillen álles met de hand omdat elke citroen natuurlijk anders is. [...] Het witte wil je niet meeschillen namelijk", legt Oosten uit.

Nu ze de beste Limoncello ter wereld hebben, neemt de vraag natuurlijk toe. Aan de ene kant heel mooi, maar het levert ook een probleempje op. "Titus heeft al bijna geen vingertoppen meer over!", vertelt ze lachend.

'De prijs is toch al binnen!'

Vanavond halen Titus en Melissa hun prestigieuze prijs op in Londen. "Het is echt superpannend. We moeten het podium op, waar we ons vreselijk zorgen over maken. Ik hoop dat ik niet op mijn plaat ga", vertelt de Drenthse. Al zal ze zich er uiteindelijk niet al te druk om maken, vertelt ze met een knipoog: "De prijs is toch al binnen!"

Benieuwd naar het hele gesprek? Beluister het hieronder:

Hobbyisten uit Drenthe maken beste Limoncello ter wereld

Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem Start Op! met Jan-Willem en Jeroen hoor je iedere ochtend tussen 6:00 en 9:00.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie