Programma

Douwe Bob speelt single live vanuit haven in Amsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob speelt single live vanuit haven in Amsterdam

In het zonnetje, met uitzicht op de haven, speelde niemand minder dan Douwe Bob vanochtend 'Until Then' live in Jan-Willem Start Op! Een mooi, puur radiomoment om niet snel te vergeten.

"Ik zie een hele mooie haven voor me", vertelt Douwe tegen Jan-Willem en Jeroen. "Ik hoor het gefluit van de koude wind; het is net een Zaans plaatje." Douwe heeft zich afgezonderd in een quarantainebootje in Durgerdam. Dat doet hij voor een maatje van hem die kampt met een auto-immuunziekte. "Dan wordt het opeens een heel ander verhaal", vertelt Douwe. Zijn vriend zit op zijn eigen boot, maar Douwe blijft in zijn buurt en is er ook veel. "Mensen worden eenzaam in deze tijd. Je moet er voor elkaar zijn."

Inspiratie

Voor veel artiesten is dit een inspirerende tijd. Dat ervaart Douwe niet zo: "Ik snap wat er wordt bedoeld met een 'inspirerende tijd', maar ik vind het nogal deprimerend. Ik zie dit niet als een tijd om opeens muziek te maken."

Live vanuit Durgerdam, terwijl de oostenwind waait en het zonnetje schijnt, speelt Douwe zijn nieuwste single 'Until Then':

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie