Programma

Dit zijn de winnaars van de Buma NL Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de Buma NL Awards

Afgelopen maandag was het weer tijd voor de Buma NL Awards, een award avond waarop Nederlandse prijzen worden uitgereikt door Stichting Buma.

De grote winnaars van de avond waren Tino Martin en Davina Michelle. Tino won onder andere met zijn nummer 'Zij Weet Het' de prijs voor meest succesvolle Nederlandse Single. Ook is hij verkozen tot beste act levenslied.

Davina Michelle won drie awards, zo won ze een prijs voor meest succesvolle single én meest gestreamd met haar single 'Duurt Te Lang'. 'Hoe Het Danst', haar samenwerking met Marco Borsato en Armin van Buuren, pakte dan weer een award voor populairste nummer in de categorie Nederlandse pop.

Beste albums

Daarnaast werden er nog veel meer awards uitgereikt! Zo ontving Frenna voor zijn album Francis en voor de samenwerking met Lil' Kleine 'Verleden Tijd' een award. Nielson won de prijs voor meest succesvolle album Diamant in de categorie populair. In de categorie Hollands ging die award naar André Hazes voor zijn plaat Anders.

Buma NL Awards

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de tiende keer worden uitgereikt. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie