Programma

Ont-stressen met metal

  1. Nieuwschevron right
  2. Ont-stressen met metal

Dat metal muziek mensen aan zou zetten tot geweld is onzin, dat blijkt uit onderzoek. Het is juist een gezonde manier om van agressie af te komen.

Heavy Metal

Het is geen muziekgenre dat snel wordt geassocieerd met ontspanning en rust: metal. Uit nieuw onderzoek van de University of Queensland, Australië, blijkt toch dat heavy metal en andere vormen van 'extreme' muziek, de luisteraar positief kan beïnvloeden, het kalmeert juist in plaats van dat het agressie opwekt.

Extreem

In het onderzoek werd de focus gelegd op 'extreme' muziekgenres, zoals onder andere hardcore, punk en metal. "We zagen dat de muziek het verdriet reguleerde en de positieve emoties juist versterkte", vertelt een van de onderzoekers. "Mensen die van dat soort muziek houden, zoeken bij een gevoel van woede naar muziek die past bij die emotie."

Playlist

Een van de onderdelen van het onderzoek was het selecteren van nummers voor een playlist terwijl ze boos waren. Het opvallende was dat de helft van de gekozen nummers een agressief of boos thema hadden. Toch zeiden de deelnemers dat die muziek een positief effect had op hun gevoel.

Welke muziek zet jij op als je boos bent?

Ster advertentie
Ster advertentie