Programma

Met familie in quarantaine? Zonder je soms even af

  1. Nieuwschevron right
  2. Met familie in quarantaine? Zonder je soms even af

We proberen er het beste van te maken, maar als dat soms even niet lukt kun je terecht bij het coronaloket. Jan-Willem belt met Gijs Coppens, psycholoog achter het loket.

Heb je soms de behoefte om één van je gezinsleden achter het behang te plakken? Dan is het coronaloket misschien iets voor jou. Thijs: “We zien vooral veel mensen die niet eerder met een psycholoog in contact zijn geweest, die ons nu bellen. Onze gesprekken zijn vrij kort, gemiddeld zo’n vijftien tot twintig minuten. We kunnen mensen vrij snel weer geruststellen." Waar bellen mensen vooral voor? "Bijvoorbeeld met vragen als 'hoe ga ik ermee om dat ik niet naar mijn oma kan'of 'ik heb problemen met mijn leidinggevende op werk, wat moet ik doen?'."

Tip voor in het gezinsleven

Nu voor veel mensen school en of het werk wegvalt, zitten gezinsleden veel meer op elkaars lip dan gewend. Thijs heeft een tip voor iedereen die non stop met zijn familie moet vertoeven: "Zoek iets waarmee je je kunt afzonderen binnen het gezin, zoals een stukje wandelen in je eentje. Kijk goed wat je mét elkaar doet en wat je ook zonder elkaar kunt doen."

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 met Jan Willem Start Op! op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie