Programma
EO

Voltage brengt een ode aan zelfvertrouwen in We Are The Wild Ones

foto: Schermafbeelding Prepr
  1. Nieuwschevron right
  2. Voltage brengt een ode aan zelfvertrouwen in We Are The Wild Ones

Elke week ontleedt Martine ten Klooster een songtekst om zo de tekst van een nummer beter te begrijpen. Deze week is Voltage aan de beurt met hun nieuwe nummer We Are The Wild Ones.

Martine spreekt met Dave Vermeulen, de oprichter van Voltage, over de tekst van dit nummer. De tekst betekent, aldus Dave, dat zij de gezonde spanning om hun heen met zich meedragen en dat ze er altijd naar streven om het beter te doen. “Maar dat is voor iedereen persoonlijk”, voegt Vermeulen toe.

Rock-’n’-offers brengen

“Iedereen moet offers brengen om te doen wat ze het liefst willen doen. En dat is niet altijd even makkelijk”, zegt de zanger van de rockband. Met offers bedoelt Dave de tijd die je niet met je familie kan besteden en de hoeveelheid werk die er gedaan moet worden om tóch gezien te worden als rock-’n’-rollband. “Met elke single of plaat die we uitbrengen, moeten we ons keer op keer toch weer bewijzen.”

Doen waar je gelukkig van wordt

Dave en Martine trekken de conclusie dat het nummer vooral een aanmoediging voor zelfvertrouwen is. “De Wild Ones zijn toch de mensen die elke keer weer toch een stapje meer moeten zetten. Die gewoon doen waar ze eigenlijk gelukkig van worden en dus niet per sé de makkelijkste weg kiezen, maar wel de weg die denk ik het meeste geluk oplevert voor ze.”

Voltage legt uit wie "The Wild Ones" zijn in Tekstuele Voorlichting

Martine in de Middag

Je hoort Martine in de Middag elke zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

Ster advertentie
Ster advertentie