Programma

The Who gaat weer optreden op plek van concertdrama

  1. Nieuwschevron right
  2. The Who gaat weer optreden op plek van concertdrama

40 jaar na het drama tijdens een concert in Cincinnati heeft The Who aangekondigd dat ze weer zullen optreden in de Amerikaanse stad.

Op 3 december 1979 gaf The Who een concert in Cincinnati, Ohio. Uren voor het concert stonden er duizenden fans in de rij buiten het stadion. De band deed een verlate soundcheck, waardoor mensen dachten dat het concert al was begonnen. Mensen begonnen zich naar voren te duwen, waardoor er fans onder de voet werden gelopen. Deze avond kwamen er elf mensen om. Maar liefst 26 mensen raakten gewond.

The show must go on

Ondanks alles ging het concert na het drama gewoon door. De band was niet op de hoogte van wat zich had voorgespeeld. Bill Curbishley, de manager van The Who, heeft achteraf nog steeds moeite met die beslissing: "Ondanks alles voelt het nog steeds alsof ik tekortgeschoten ben. Ik weet niet hoe het met de jongens zit, maar ik heb een deel van mijn ziel achtergelaten in Cincinnati." Hij heeft er toentertijd voor gekozen om de show door te laten gaan, omdat hij dacht dat de 18.000 fans niet in de hand te houden waren als het concert op het laatste moment werd afgelast.

Bekijk hieronder de video waarin The Who-frontman Roger Daltrey terugkeert naar de rampplek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'De avond die rock veranderde'

Op 23 april 2020 speelt de band rondom zanger Roger Daltrey en gitarist Pete Townshend voor het eerst weer in Cincinnati. The Who heeft naast het concert in de BB&T Arena voor volgend jaar nog 13 andere concerten gepland, namelijk 10 in het Verenigd Koninkrijk en 3 in de Verenigde Staten. Bekijk hieronder de volledige documentaire over het drama uit 1979.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie