Programma

David Bowie speelt grootste hits live op Glastonbury

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie speelt grootste hits live op Glastonbury

Met het vervelende nieuws dat Glastonbury 2020 is afgelast, kijken we terug op David Bowies opkomst op het Britse festival in 2000.

Het is in 2000 zeker niet de eerste keer dat David Bowie headliner is van een festival, maar tijdens deze editie van Glastonbury gooit hij zijn set over een compleet andere boeg. Hij doet een greep uit zijn veelzijdig repertoire en speelt een set vol met zijn bekendste hits. Dat is iets wat Bowie tot dusver nog uitstelde, want hij wilde nooit de crowd pleaser spelen. Uiteraard speelt hij ook een aantal destijds recentere liedjes zoals 'Hello Spaceboy' en 'Little Wonder'. Maar waar het publiek zijn vingers bij kan aflikken, zijn toch echt de prachtige versies van 'Starman', 'Absolute Beginners' en andere hits.

Bekijk hieronder 'Starman' live vanaf Glastonbury:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Glastonbury 2000

Achttien jaar na het concert, welgeteld in 2018, verschijnt Glastonbury 2000, een livealbum waarop het hele concert is vastgelegd. Zowel audio- als video-opnames worden zoveel jaar na de show officieel uitgebracht. Zijn show op het festival wordt door de organisatoren gezien als één van de beste optredens op Glastonbury ooit, vandaar deze grote eer. Alle live-uitvoeringen zijn ook te beluisteren via Spotify.

Luister hieronder naar David Bowies live set op Glastonbury 2000:

Aflasting Glastonbury

Het grootste popfestival ter wereld is in 2020 afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie vindt het te onverantwoord om het terrein op te bouwen. Het festival stond dit jaar gepland voor het laatste weekend van juni. De kans is aanzienlijk groot dat een hele reeks Europese festivals ook gaat sneuvelen.

Foto omslag: Schermafbeelding


Ster advertentie
Ster advertentie