Programma

Vier Dierendag met kattenfilmpjes in de bioscoop

  1. Nieuwschevron right
  2. Vier Dierendag met kattenfilmpjes in de bioscoop

Komende vrijdag worden er in meer dan 50 filmtheaters door het hele land kattenfilmpjes op het grote scherm vertoond.

En dat is voor veel kattenliefhebbers waarschijnlijk een droom die uitkomt. Normaal zit je in je eentje gekluisterd aan je telefoon kattenvideo's te kijken, maar nu mag je 70 minuten lang met een zaal vol kattenfans genieten van deze filmpjes. Wout belt tijdens Wout2Day met de oprichter van het initiatief, Mei-Ling Djoa, die vertelt wát er precies zo leuk is aan kattenvideo's.

Altijd onvoorspelbaar

Mei-Ling: "Iedereen kent katten en katten zijn heel erg onvoorspelbaar. Je weet nooit wat een kat doet en hij heeft vaak maling aan zijn baasje. Daarbij is het een gaaf beest om te zien, want katten lijken op een soort van kleine leeuwen. En kittens! Hallo, moeten we het even hebben over kittens?". Volgens mij is het duidelijk, er zijn genoeg redenen waarom we massaal naar kattenfilmpjes kijken.

In de bioscoop

Komende vrijdag worden in 50 steden in filmhuizen 70 minuten lang kattenfilmpjes vertoond. "Op een groot scherm, goed geluid én andere kattenfans. Samen iets zien, samen lachen en samen iets schattigs vinden; het klinkt misschien idioot, maar het is écht heel leuk", vertelt Mei-Ling. Luister hieronder het hele interview terug.

Dierendag vier je met kattenfilmpjes in de bioscoop

Kat VS Komkommer

Oké, oké, natuurlijk hebben we ook een leuke kattenvideo voor je. Om alvast in de sferen te komen voor vrijdag!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout2Day

Wout2Day hoor je iedere werkdag tussen 18:00 en 20:00 op NPO Radio 2

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie