Programma

Het verhaal van Mohanned (5) in Jemen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal van Mohanned (5) in Jemen

Twintig miljoen mensen zijn in hongersnood of lopen risico daarop. Dit is het verhaal van één van hen.

Komende woensdag 29 maart voeren we de hele dag actie voor Giro 555: Twintig miljoen mensen zijn in hongersnood in Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen. In de aanloop naar woensdag willen we je het verhaal van de rampen vertellen. Mohanneds verhaal werd opgetekend door de Samenwerkende Hulporganisaties. Geven kan nu.

Mohanned (5) Jemen

Ondanks dat het tweejarige neefje van Yusuf (19) uit Jemen is bezweken onder de honger, kan hij niet rouwen. Hij moet sterk zijn voor zichzelf en zijn jonge broertje. De vijfjarige Mohanned lijdt door de honger en ligt opgekruld op zijn ziekenhuisbed.

Yusuf houdt de fragiele handen van zijn broertje vast. De ribben van Mohanned drukken door zijn huid en zijn ogen proberen zich te richten op zijn oudere broer. “Ik heb vandaag al een neefje verloren. Ik kan niet ook nog mijn broertje verliezen”, zegt Yusuf zacht. De gezondheid van Mohanned gaat al twee jaar hard achteruit, maar nu heeft de familie pas het geld om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Moeder ziek, vader van huis

Mohanned wordt behandeld in het Abs ziekenhuis in Hajjah, een gebied in Jemen waar veel ernstig acuut ondervoede kinderen wonen. Hun moeder is ziek, maar niemand weet precies wat er met haar aan de hand is. Ze is nog nooit naar een ziekenhuis geweest. Hun vader werkt in een ander gedeelte van Jemen en kan maar één keer per maand naar huis komen.

HELP SLACHTOFFERS HONGERSNOOD

Red levens. Geef voor eten.

NPO Radio 2 in actie voor slachtoffers hongersnood
Woensdag 29 maart van 06.00 tot 24.00 uur
Vanuit Beeld & Geluid, Hilversum
Help nu! Geef voor Giro555
#NPORadio2 #Giro555

Ster advertentie
Ster advertentie