Programma

College: Arthur Alexander

  1. Nieuwschevron right
  2. College: Arthur Alexander

The Beatles, The Stones, Bob Dylan en Pearl Jam lieten zich door zijn muziek inspireren, maar zelf raakte Arthur Alexander in de vergetelheid.

Aangestoken door Arthur Alexander

Volgende maand wordt Sticky Fingers, het legendarische album van The Rolling Stones opnieuw uitgebracht. Eén van de singles op deze plaat is 'Wild Horses'. De single werd in 1969 opgenomen in Muscle Shoals, een klein plaatsje in Alabama. Een plaatsje waar soulzanger Arthur Alexander het muzikale vuurtje flink opstookte en waar de Stones ook van profiteerde. In 1961 brengt Alexander zijn nummer 'You Better Move On' uit. The Rolling Stones worden aangestoken door de plaat en nemen een cover van het nummer op. Het wordt hun vierde single en hun eerste echte ballade.

The Beatles en The Fab Four

Maar niet alleen The Stones zien in Arthur Alexander een inspiratiebron. In 1962 neemt Alexander de single 'Anna (Go To Him)' op. Een plaat die gewaardeerd wordt door niet de minste muzikanten. Zo coveren The Beatles de plaat en zingt ook The Fab Four het nummer graag. Andere artiesten die materiaal van Arthur Alexander gebruiken zijn onder andere: Bob Dylan, Pearl Jam, Elvis Presley en Dr. Hook.

Arthur Alexander zelf raakt in de vergetelheid, maar krijgt in de jaren 90 opnieuw aandacht. Beluister hier hoe dat afloopt in het muziekcollege van Leo Blokhuis.

Ster advertentie
Ster advertentie