Programma

Lodewijk Hoekstra: 'Dit is hét seizoen voor nieuwe plantjes in de grond!'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lodewijk Hoekstra: 'Dit is hét seizoen voor nieuwe plantjes in de grond!'

Wie denkt dit weekend rustig op de bank te kunnen hangen, heeft het mis. Dit is hét geschikte moment om de tuin klaar te gaan maken voor het aankomende herfst- en winterseizoen.

In Jan-Willem Start op bellen Jan-Willem en Jeroen bellen met tuinier Lodewijk Hoekstra, onder meer bekend van Eigen Huis & Tuin. Hij dringt erop aan dat dit weekend perfect is om de tuin te voorzien van nieuwe plantjes in de grond. "Ze noemen dit ook weleens het vergeten tuinseizoen. Dit is juist het perfecte moment om plantjes in de grond te zetten. Het is het einde van het jaar; de grond is een beetje vochtig en nog warm. Als je nu planten in de grond zet, slaan die juist beter aan dan in het voorjaar. Dit zijn de planten en bollen die in het voorjaar uitkomen."

'Gewoon laten staan'

Jan-Willem vraagt zich af: 'Wat moeten sukkels als ik doen, die in het voorjaar denken 'Ik weet niet meer of dit een bolletje of een plantje was, ik trek het er gewoon uit'?". Lodewijk vertelt: "Het beste wat je kunt doen is het gewoon laten staan, tot dat het wat opkomt. Als het wat groter is, kun je het vaak beter herkennen." Hij geeft daarbij de tip om het kaartje in de grond te stoppen op de plek waar je de bol of plant gaat planten.

Luister hieronder verder voor nóg meer tips van Lodewijk:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie