Programma

Cornald Maas over Songfestival-vervanger Europe Shine A Light

  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas over Songfestival-vervanger Europe Shine A Light

Nu het Songfestival is verplaatst, komt de organisatie met een ander plan. Dat plan heet Songfestival: Europe Shine A Light. Bart belt met Cornald Maas over wat het precies gaat worden.

Na het afgelasten van het Eurovisie Songfestival 2020 kwam al snel de vraag om aan een alternatief te werken. Deze unieke en eenmalige uitzending wordt op zaterdag 16 mei om 21:00 uur uitgezonden, live vanuit Nederland. De liveshow duurt naar verwachting ongeveer 2 uur.

Juist nu is het belangrijk om Europa met elkaar te verbinden. Gelukkig kan dat tegenwoordig ook op afstand. Europe Shine A Light wordt een speciale uitzending op de avond dat het Songfestival zou plaatsvinden.

Videoboodschappen uit deelnemende landen

Cornald vertelt dat de uitzending fragmenten zal bevatten van alle 41 deelnemers die dit jaar mee zouden doen. Ook krijgen alle deelnemende landen hun eigen plek in de uitzending met daarin o.a. videoboodschappen van de teams en oud-deelnemers. Jan Smit, Chantal Janzen, Edsilia Rombley presenteren de speciale uitzending, Cornald Maas geeft commentaar en Nikkie de Jager is online presentator.

Luister hieronder naar het gesprek met Cornald.

Bart spreekt Cornald Maas over Songfestival-vervanger Europe Shine A Light

Aan De Slag!

Je hoort Bart iedere werkdag in Aan De Slag! van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Songfestival

Ster advertentie
Ster advertentie