Programma
EO

RONDÉ vaart eigen koers met Undecided

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. RONDÉ vaart eigen koers met Undecided

In Tekstuele Voorlichting belt Martine ten Klooster met RONDÉ-gitarist Armel Paap. In januari is de nieuwe single Undecided uitgekomen en Martine staat vanzelfsprekend te trappelen om het nummer samen met Armel te ontleden.

RONDÉ’s nieuwe single Undecided wordt door Martine geïnterpreteerd als 'besluiteloos'. Maar die vertaling sluit niet helemaal aan bij de betekenis van het nummer, vertelt Armel. De gitarist legt uit dat de band dagelijks te maken krijgt met een hoop meningen. Soms zijn die gevraagd, maar in veel gevallen ook niet. Toch zijn Rikki, Armel, Sharon, Cas en Teun geneigd zich die meningen aan te trekken. "De boodschap van Undecided is om daar niet te veel op te letten en gewoon je eigen koers te varen."

'Daarvoor leven we'

"Everyone’s undecided", luidt de songtekst. "Iedereen heeft een andere mening en iedereen weet eigenlijk niet zo goed wat ze willen, maar Ricky zingt dus: 'I get too excited'", vertelt de gitarist. "Dat is gewoon de boodschap; dat zij blij is met wat zij voelt."

Doen in wat je gelooft, dus. Toch valt het Martine op dat er een keerzijde doorklinkt in de songtekst. Zo zingt Rikki onder andere "too excited" en "sometimes I move a little fast". Dat heeft Martine volgens Armel goed gehoord: "Er zit een soort menselijkheid in; dat als je te snel gaat met je keuzes en misschien 'head first' ergens in gaat, ook gewoon heel hard op de feiten wordt gedrukt op het moment dat je wel een keuze maakt. Maar daarvoor leven we en daarvoor maken we die keuze. En dan leer je daar weer van en groei je ook weer."

Waarom RONDÉ niet besluiteloos is

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie