Programma

Johan zit uit voorzorg in quarantaine door coronavirus: "Nog geen stress"

  1. Nieuwschevron right
  2. Johan zit uit voorzorg in quarantaine door coronavirus: "Nog geen stress"

Door het coronavirus worden er heel wat mensen in quarantaine gehouden, waaronder ook 24 mensen in Nederland en België. Johan Smets is daar één van. Jan-Willem en Jeroen bellen hem op om te checken hoe het met hem gaat.

Samen in quarantaine

Johan was in China om met de familie van zijn vrouw het Chinese Nieuwjaar te vieren. Vervolgens brak het coronavirus uit. Johan zit nu twee weken uit voorzorg in quarantaine in België. "Dat houdt in dat mijn vrouw en ik gelukkig samen op een kamer mogen verblijven, dat wel. Voor alle anderen is dat individueel", vertelt Johan.

'NOG GEEN STRESS'

Zijn vrouw en hij zijn getest op het coronavirus, maar die resultaten waren gelukkig negatief. Ze verblijven in het militaire ziekenhuis en hebben onlangs een ruimte gekregen met iets meer loopruimte. "Ik heb nog geen stress", vertelt Johan. "Bij mijn vrouw is dat iets meer. Die had ook al in China van 'eigenlijk wil ik hier wel weg'."

Johan vertelt over wat er gebeurt op gebied van medicatie als iemand wel besmet is met het virus en wat hij doet met zijn tijd terwijl hij in quarantaine zit. Luister het hieronder terug in het gesprek met Jan-Willem en Jeroen.

Johan zit uit voorzorg in quarantaine: "Nog geen stress"

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag met Jan-Willem Start Op! tussen 06:00 en 9:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie