Programma

Seal is de tel kwijt

  1. Nieuwschevron right
  2. Seal is de tel kwijt

Hans Schiffers had een gesprek met niemand minder dan Seal. De zanger vertelde hem waarom zijn nieuwe album 7 heet. Want het is toch al zijn 9e plaat?

Numerologie

Numerologie komt in de popmuziek vaak voor. De nummer 1-hits van The Beatles zijn verzameld op de verzamel-cd 1, rockband Toto nummert zijn albums chronologisch en zangeres Adele vernoemt haar albums naar haar leeftijd op moment dat ze de liedjes schrijft. Hoe zit het dan met 7 van Seal, vraagt Hans Schiffers zich af.

De tel kwijt

Staat die 7 voor geluk en spiritualiteit, waar het geval vaak mee geassocieerd wordt? "Ik dacht dat het de zevende was", lacht Seal wanneer hij ernaar gevraagd wordt. "In elk geval mijn zevende met eigen materiaal." Seal bracht in totaal negen albums uit, maar twee daarvan (Soul en Soul 2) waren albums met louter covers.

Oeuvre-award

Het album 7 verscheen afgelopen vrijdag. Eerder die week presenteerde Seal het album tijdens een exclusieve showcase voor NPO Radio 2. Tijdens dit intieme optreden kreeg hij een oeuvre-awards uitgereikt uit handen van Jan-Willem Roodbeen voor de verkoop van 40.000 albums in Nederland.

Beluister het volledige interview uit de Mega Album Top 50 terug.

Ster advertentie
Ster advertentie