Programma

Waarom je het nieuwe album van Pink moet horen

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom je het nieuwe album van Pink moet horen

Het zevende album van Pink is er eindelijk en het schijfje heet Beautiful Trauma. Zeker de moeite van het beluisteren waard en wel hierom...

Het is alweer veel te lang geleden

Kun je het je nog herinnerinen dat Pink haar vorige album, The Truth About Love, uitbracht? Nou, dat is dus alweer vijf jaar geleden! In de tussentijd is er een heel legio aan jonge zangeressen opgestaan, waaronder Dua Lipa, Jess Glynne en Bebe Rexha, maar geen van allen konden ze het gemis van Pink opvullen. Nederland is zelfs zó blij met haar comebacksingle 'What About Us' dat Pink hiermee haar tweede nummer 1-hit scoort (de eerste was het duet 'Just Give Me A Reason' met Nate Ruess van Fun.).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een nieuwe lading feelgoodnummers

Een album van Pink is niet compleet zonder liedjes over persoonlijke sores, zelfs als het niet per se autobiografisch is. Dat is niet anders op Beautiful Trauma, al zijn er ook weer genoeg opbeurende nummers te horen. De vrolijke deuntjes 'Whatever You Want' en 'Where We Go' zijn potentiële hits, het zomerse 'Secrets' is een verse guilty pleasure van jewelste en powerballad 'I Am Here' is een waar anthem. "I am here! I've already seen the bottom, so there's nothing to fear", zingt Pink strijdbaar.

Een fantastische bijdrage van Eminem

Het speelse 'Revenge' is één van die feelgoodnummers van Beautiful Trauma. Een echte oorwurm, mede vanwege de repetitieve tekst. Het liedje wordt naar een nog hoger plan getild dankzij de erg geestige (en enigszins expliciete) raptekst van Eminem, die verhaalt over zijn overspelige vriendin. De rapper klinkt opvallend relaxt op 'Revenge', maar zo nu en dan vangen we toch een glimp op van een boze Slim Shady. En da's best geestig.

Die heerlijk stem van Pink

In een tijdperk waarin de hitlijsten volstaan met vocalisten die hevig gebruik van autotune en andere software om hun stem te bewerken, is het lekker om weer iets authentieks te horen. Een échte stem. Het valt misschien niet zo op bij veel van de blije popliedjes op Beautiful Trauma, maar wie luistert naar de tere pianoballad hoort het volledige bereik van haar stem. Van laag en introvert tot fel en krachtig. Ook op de erg op Adele gelijkende nummers 'But We Lost It' en 'Wild Hearts Can't Be Broken' etaleert Pink haar zangkunsten.

Kortom, luister zelf maar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie