Programma

Kan het verjaardagsfeestje van mijn kind doorgaan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan het verjaardagsfeestje van mijn kind doorgaan?

Veel luisteraars zitten met vragen rondom het coronavirus. Jan-Willem Start Op presenteert daarom speciaal de 'grote coronavirus Q&A' met expert wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Een veelgestelde vraag omtrent het coronavirus is of de plastic handschoenen die mensen veelal in supermarkten dragen wel werken? Diederik legt uit dat het dragen van deze handschoenen vooral voor schijnveiligheid zorgt, net als bij mondkapjes. "Je moet de handschoenen regelmatig verversen. Bij het uitdoen is het ingewikkeld om niet met de handschoen alsnog je vingers en handen aan te raken. Een groot voordeel is wel dat je minder vaak aan je gezicht zit." Het dragen ervan zal namelijk wel als geheugensteuntje dienen.

Kinderfeestjes

Hoe zit dat nu met de kinderfeestjes? Natuurlijk zijn ook heel veel kinderen jarig tijdens de quarantaine. Kunnen er nog feestjes worden gegeven? Diederik vertelt: "Kinderen hebben minder kans om het door te geven en worden minder erg ziek. Probeer het op een andere manier aan te pakken; zo klein mogelijk, bijvoorbeeld met één beste vriend." Het is dus niet onmogelijk om de verjaardag van je kind alsnog speciaal te maken, maar zorg ervoor dat je met zo min mogelijk mensen bent. En vermijdt contact door bijvoorbeeld geen spelletjes als Twister te gaan spelen.

Is het verliezen van smaak en reuk een symptoom van corona? Deze en meer vragen worden beantwoord in de video hieronder.

NPO RADIO 2 APP

Zit jij ook bomvol vragen rondom het coronavirus? Stuur ze dan in via de NPO Radio 2 app.

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan-Willem Start Op.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie