Programma

Olaf Koens over Babtsjenko: "Ik ben er ondersteboven van"

  1. Nieuwschevron right
  2. Olaf Koens over Babtsjenko: "Ik ben er ondersteboven van"

De Russische journalist Arkadi Babtsjenko zou vermoord zijn, maar nu blijkt hij toch te leven. Hoe bizar? Gerard belt met Babtsjenko's goede vriend Olaf Koens.

"Hij leeft gewoon nog!"

De Russische journalist verscheen op een persconferentie van de Oekraïense veiligheidsdienst, waar werd uitgelegd dat zijn dood in scène is gezet. Gerard belt in Ekdom in de Ochtend met voormalig Rusland-correspondent Olaf Koens: "Ik ben er nog steeds ondersteboven van. Ik ken hem heel goed. Ik wil steeds 'kende' zeggen, maar hij leeft dus gewoon nog!"

Begrafenis regelen

​Ook Koens wist niet dat de moord van zijn goede vriend in scène was gezet. "Echt ongelofelijk. Niemand wist het!", vertelt Koens. "We waren zijn begrafenis aan het voorbereiden en dan blijkt het allemaal niet waar te zijn. Hij leeft gewoon!" En nu? "Het geld dat we hadden verzameld voor zijn begrafenis gaan wij nu maar gebruiken voor een groot feest."

Quote

Het geld dat we hadden verzameld voor zijn begrafenis gaan wij nu maar gebruiken voor een groot feest

Olaf Koens

Rondje in de kroeg

Hoe voelt Koens zich nu na dit nieuws? "Aan de ene keer kant ben ik heel erg opgelucht, maar aan de andere kant ook boos. Hij zal wel met een goed verhaal moeten komen en hij zal uit moeten leggen wat er precies is gebeurd. Daar kijk ik ook naar uit. Tot die tijd moet hij een hoop rondjes geven in de kroeg!", aldus Koens.

Luister het hele gesprek hieronder:

Kritische journalist Babtsjenko zet eigen moord in scène. Vriend Olaf Koens is er nóg van slag van

Ekdom in de Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Ma t/m vri: 06.00 - 09.00 uur

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie