Programma

Texaans onderonsje Leon Bridges en Khruangbin is TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Texaans onderonsje Leon Bridges en Khruangbin is TopSong

Muzikantentrio Khruangbin en songwriter Leon Bridges komen beiden uit Texas, niet gek dus dat hun gezamenlijke EP 'Texas Sun' heet. Het gelijknamige nummer is deze week TopSong!

De leden van Khruangbin komen uit Houston en Leon Bridges komt uit Fort Worth. De Texanen hebben nu de krachten gebundeld voor een nieuw album genaamd Texas Sun. Dit album komt uit op 7 februari, maar de gelijknamige single is al wel uitgebracht.

Bekende naam

Wat Leon Bridges kan is natuurlijk al langer bekend. Zo had de songwriter meer dan 4 jaar geleden al eens de TopSong te pakken met 'Better Man', en kon je live genieten van de zanger op ons NPO Radio 2 podium bij North Sea Jazz in 2018. De zanger wist daar iedereen te imponeren met zijn indrukkwekkende soul-stem.

Khruangbin is misschien wat minder bekend, maar zij doen zeker niet onder voor Leon Bridges. Het is een muzikaal trio dat bestaat uit een gitarist, bassist en een drummer. Ook zij staan zeer bekend voor hun soul-muziek, maar het kan ook richting de psychedelische kant of funk gaan.

'Het voelt voor mij gewoon als Texas'

Op 'Texas Sun' hoor je erg veel van het soul-gevoel van Bridges terug, en dit weet hij goed te mengen met de warme stijl van Khruangbin. Je zou dan ook zeker niet zeggen dat dit een samenwerking is tussen artiesten die normaal niet samenwerken. Bassist Laura Lee zegt hierover: "We proberen niet al te erg naar een doel te werken, want dat staat in de weg van wat de muziek wil doen. We probeerden deze aanpak ook met Leon. Voor ons was het een openbaring om met iemand anders te werken, maar tóch voelt het voor mij gewoon als Texas."

Beluister 'Texas Sun' van Leon Bridges en Khruangbin hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie