Programma

Simply Red overlaadt Ziggo Dome met symfonische ballads

  1. Nieuwschevron right
  2. Simply Red overlaadt Ziggo Dome met symfonische ballads

Het jaarlijks terugkerende muziekevenement Symphonica In Rosso staat dit jaar in het teken van de Britse band Simply Red, dat vooral veel ballads laat horen.

Warmdraaien

Na de denderende ouverture van Guido’s Orchestra (onder leiding van dirigent en orkestleider Guido Dieteren) maakt Mick Hucknall een aarzelende start in de Ziggo Dome met de klassieker ‘All Or Nothing At All’, dat vooral bekend is in de uitvoering van Frank Sinatra. Een moeilijk liedje om mee te beginnen, vanwege de lage noten. Zeker gezien Hucknalls stem nog niet helemaal is warmgedraaid. Daarna krabbelt hij al gauw op met de eigen nummers ‘Mirror’ en ‘For Your Babies’.

Stijlvolle arrangementen

De volledige breedte van Simply Reds repertoire wordt uitgelicht, al bestaat de eerste helft van de show uitsluitend uit ballads. Daarbij wordt niet altijd voor de monsterhits gekozen. Zo wordt het relatief recente ‘Big Love’ van stal gehaald, de oude single ‘Say You Love Me’, albumtrack ’So Beautiful' en zelfs een geheel nieuw nummer: ‘Queen’, een ode aan koning Elizabeth II. De nieuwe arrangementen van Tom Bakker zijn stijlvol en houden de aandacht vast.

Crooner in Las Vegas

Het grootste deel van het eerste uur is vooral voor echte kenners van Simply Red erg interessant. De grote hits als ‘Holding Back The Years’ en ‘Home’ zitten goed verstopt tussen de minder bekende ballads. De keurig in het pak gestoken frontman van Simply Red oogt als een crooner in Las Vegas en leent dan ook liedjes uit het oeuvre van Nat King Cole en Frank Sinatra (respectievelijk ’Nature Boy’ en ‘It Was A Very Good Year’, met zelfs een identiek arrangement).

All-star intermezzo

De band neemt halverwege de show een half uur rust, al blijft het orkest zitten. Tijdens het intermezzo zingt Ruben Hein een Stevie Wonder-hit en zijn eigen ‘Elephants’. De Schotse zangeres KT Tunstall, eerder dit jaar nog op tournee met Simple Minds, laat haar hitsingles ‘Black Horse & The Cherry Tree’ en ‘Suddenly I See’ horen. Ruben Hein keert daarna nog terug voor ‘Somebody That I Used To Know’ als duet met Glennis Grace. Zij verbluft vervolgens met een Whitney Houston-medley.

Hits in hoog tempo

Omdat Simply Red zijn kruit zeker nog niet heeft verschoten in het eerste gedeelte van deze editie van Symphonica In Rosso, staat het publiek een feestelijke finale te wachten. Een hele reeks hits wordt in hoog tempo op het publiek afgevuurd: ‘Stars’, ‘A New Flame’ en ’Sunrise’ zijn de Simply Red-classics waar de fans al de hele avond op zitten te wachten. Vooral de Barry White-cover ‘It’s Only Love’ profiteert van de orkestrale omlijsting.

Meer Sinatra

De enorm swingende uitvoering van ‘Fairground’ is de klapper van de avond, al komt de typerende Braziliaanse percussie van deze jaren ’90-hit uit een laptop. Het is het eerste nummer waarbij de toeschouwers uit hun stoel veren, maar dan is het alweer tijd voor de toegift, waarbij Hucknall er wederom een Sinatra-hit doorheen drukt (‘My Way’). Wellicht de voorbode van een cd met American Songbook-liedjes, al hadden trouwe fans liever nummers van het bekroonde debuut Picture Book gehoord.​

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie