Programma

Spice Girls vieren jubileum Wannabe met onuitgebracht liedje


  1. Nieuwschevron right
  2. Spice Girls vieren jubileum Wannabe met onuitgebracht liedje


Een kwart eeuw geleden verscheen Wannabe, de debuutsingle van meidengroep Spice Girls. Om dat jubileum te vieren, verschijnt er een EP met daarop verschillende versies van hun nummer 1-hit, plus het nooit verschenen nummer Feed Your Love.

De ballad Feed Your Love is het eerste nummer dat de meiden schreven na hun breuk met hun eerste management. De groep heette toen nog Touch, maar veranderde zijn naam daarna in Spice Girls. Feed Your Love komt in 1995 tot stand met behulp van songwriters Richard Stannard en Matt Rowe en is een serieuze kandidaat voor het debuutalbum Spice. De track wordt echter te pikant gevonden voor de oren van jonge fans en verdwijnt in de kluis. Ter vervanging schrijven ze Wannabe en de rest is geschiedenis.

EP op vinyl en cassette

Nu, 25 jaar na de doorbraak, verschijnt er een EP van de debuutsingle Wannabe, met Feed Your Love als B-kantje. Andere tracks op de EP zijn de Junior Vasquez Remix van Wannabe, die in 1996 al op de cd-single van 2 Become 1 te vinden was, en de demoversie van de eerste Spice Girls-single. De EP is vanaf 9 juli te streamen en op 23 juli verschijnt ‘ie zowel op vinyl als cassette.

Spicemania

Nadat Wannabe op 8 juli 1996 verschijnt, barst Spicemania in volle glorie los. Binnen vier jaar tijd brengen de Britse zangeressen drie albums, een speelfilm, een videogame en een berg aan merchandise uit. In eigen land scoort de groep negen nummer 1-hits, waarvan er acht op de eerste plek binnenkomen; een record. Geri Halliwell stapt in 1998 uit de groep en later brengen ook de andere leden soloplaten uit, met wisselend succes. In Nederland is Melanie C het meest succesvol. De laatste release van de groep, de reüniesingle Headlines (Friendship Never Ends), verschijnt in 2007.

Spice Girls in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Wannabe op nummer 1104 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd naar het stijgen en dalen van het nummer in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie