Programma

Nieuw Stones-album?

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw Stones-album?

Mick Jagger en Keith Richards zien een nieuw Rolling Stones-album wel zitten. Hoog tijd voor wat unieke weetjes over de oprichters van de Stones.

De studio in?

Mick Jagger en Keith Richards lieten onlangs vallen dat zij graag aan de slag gaan met een nieuw Rolling Stones-album. Richards vertelde in het Rolling Stone Magazine gesprekken te hebben met de andere bandleden over het opnemen van nieuw materiaal. Er staat nog niks vast, maar de gitarist zou de Stones graag opnieuw in de studio willen zien.

The Stones in de studio.png

Milde rechter

De kans is vrij groot dat Richards de anderen weet over te halen, want als iemand kan overtuigen is hij het wel. In 1977 werd de gitarist in Canada opgepakt voor drugsbezit. Als onderdeel van zijn straf trad hij op voor blinde kinderen in Toronto. Later beweerde de zanger dat de rechter mild voor hem was geweest nadat een blind meisje had verteld hoe Richards haar binnenloodste bij een Stones-concert.

Richards.jpg

De nacht samen doorbengen

The Rolling Stones waren, naast hun turbulente privéleven en legendarische muziek, bekend om hun teksten. Stones-nummers waren zelfs nog te heftig eind jaren 60. Zo moest Jagger in 1976 de tekst 'let’s spend the night together' veranderen in 'let's spend some time together' in de Ed Sullivan Show.

the stones ed.jpg

Gouden ontmoeting

Voor zijn muziekcarrière studeert Mick Jagger aan de London School of Economics. Door deze studie ontmoet hij Richards. De 18-jarige Mick staat 17 oktober 1961 op het perron van Dartford Station te wachten op zijn trein naar school. Richards (17) arriveert enkele minuten later met zijn elektrische gitaar in zijn hand op hetzelfde perron. De twee raken in gesprek over muziek en Jagger nodigt zijn medereiziger uit om bij hem in de band te komen spelen.

mick en keith.jpg

Grote mond

Inmiddels zijn Jagger en Richards de grote namen achter The Rolling Stones, door velen gezien als één van de grootste bands allertijden. Wie kent niet hun 'tonglogo'? Volgens de bandleden werden zij voor dit gelikte logo geïnspireerd door de Indiaase hindoegodin Kalika. Mick Jaggers eigen tong en mond zijn vast ook van invloed geweest.

tongue.jpg

Laten we hopen dat we nog veel (nieuwe) nummers uit zijn mond zullen horen!

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie