Programma

Popprijs 2012 naar Racoon

  1. Nieuwschevron right
  2. Popprijs 2012 naar Racoon

Racoon heeft zaterdagavond de Popprijs 2012 ontvangen op het festival Noorderslag in Groningen.

Popprijs

De jaarlijkse prijs is voor een artiest of band die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Daarbij speelt ook mee of er bijvoorbeeld in het buitenland succes is en hoe lang de carrière al duurt. Vorig jaar ontving De Jeugd Van Tegenwoordig de prijs en het jaar daarvoor ging Caro Emerald met de Popprijs naar huis.

Jury over Racoon

"Racoon is in 2012 uitgegroeid tot een van de grootste bands van het land. Op radio, tv, festivals en -dankzij hun liedje voor de film Alles Is Familie zelfs in bioscopen- is Racoon nadrukkelijk aanwezig", aldus het juryrapport.

Liverpool Rain album

In juni van het afgelopen jaar behaalde hun album Liverpool Rain de eerste plaats in de albumlijst. Het album was toen al ruim een jaar uit. De jury vindt het bijzonder om met een album zo lang succes te hebben, helemaal zonder steun van grote platenmaatschappijen.

Jubileum

Dit jaar viert Racoon het 15-jarig bestaan met drie jubileumconcerten. De concerten in de HMH in Amsterdam en Klokgebouw in Eindhoven zijn al enige tijd uitverkocht. Deze week plakte Racoon daar een derde jubileumconcert in de Americahal in Apeldoorn op 11 mei aan vast.

Ster advertentie
Ster advertentie