Programma

Wie is... Miguel?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... Miguel?

Misschien heb je Miguel zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie het is. We stellen hem aan je voor.

Naam: Miguel Jontel Pimentel
Geboren: 23 oktober 1985 in San Pedro
Opleiding: Gestopt met school om aan zijn carrière te werken
Beroep: R&B-zanger

Wie is Miguel?

Miguel Pintel is de zoon van een Mexicaans-Amerikaanse vader en een Afro-Amerikaanse moeder, die scheiden wanneer de zanger acht is. Hoewel de liefde tussen zijn ouders niet lang stand houdt, zijn het wel zijn pa en ma die hem de liefde voor muziek bijbrengen. Op zijn veertiende weet hij het zeker: hij wil muzikant worden. Hij maakt zijn eerste liedjes op een viersporenrecorder die hij van zijn oom leent en in zijn pubertijd hangt hij rond in platenstudio's om te leren hoe hij liedjes maakt. Zijn debuutalbum Young & Free wordt nooit uitgebracht.

Waar kennen we hem van?

In Nederland heeft Miguel nog niet de bekendheid bereikt die hij in de VS heeft. Daar zijn er van zijn albums All I Want Is You en Kaleidoscope Dream gezamenlijk een miljoen exemplaren verkocht. Zijn grootste hit in de VS is 'Adorn', dat hem dubbel platina oplevert. In Australië en Nieuw-Zeeland scoort hij in 2013 een top 10-hit met '#Beautiful', een duet met Mariah Carey. Daarnaast werkt hij samen met onder andere Santana, Chris Brown, Usher, The Chemical Brothers, Mark Ronson, Disclosure, Janelle Monáe en Paul Oakenfold.

Waarom staat hij op North Sea Jazz?

Volgens de critici is Miguel één van de beste R&B-zangers van de afgelopen jaren. Zijn vorig jaar verschenen album Wildheart werd wederom overladen met positieve kritieken en hoge waarderingen, dus dat maakt nieuwsgierig naar de capaciteiten van Miguel op het podium. Hij is tenslotte één van de vaandeldragers van de moderne R&B en een zeer invloedrijke zanger binnen het genre. Voor liefhebbers van Kendrick Lamar, Frank Ocean en J. Cole.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miguel is op zaterdag 9 juli te zien op North Sea Jazz in de Nile-zaal, van 22.00 uur tot 23.15 uur.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie