Programma

Jeroen Kijk in de Vegte draagt stokje over aan Emmely de Wilt

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Kijk in de Vegte draagt stokje over aan Emmely de Wilt

Bureau Kijk in de Vegte wordt vanaf zondag 5 januari 2020 gepresenteerd door Emmely de Wilt. Het programma gaat vanaf dan door onder de naam Bureau de Wilt.

Jeroen stopt per 5 januari met het presenteren van Bureau Kijk in de Vegte. “Eén hele dag vrij per week lijkt me geen overbodige luxe. Daarbij kijk ik apetrots terug op de afgelopen vijf jaar. En toch ga ik het Bureau missen. Bureau Kijk in de Vegte zit zó in m'n hart. Maar het idee om af en toe eens een dag vrij te zijn is ook wel heel verleidelijk en misschien ook wel gewoon gezond. Dat Emmely de nieuwe directeur van Het Bureau wordt is natuurlijk fantastisch. Ze heeft allang bewezen dat ze het kan en ik hoop vooral ook dat ze er haar eigen draai aan gaat geven! Leve het Glorieuze Bureau!"

'Het is een waanzinnige eer'

Emmely is vastberaden om er iets moois van te maken. “Het is een waanzinnige eer om de onvolprezen Jeroen Kijk in de Vegte op te mogen volgen bij Het Bureau. Ik heb er hartstikke veel zin in en ben de KRO-NCRV en de NPO enorm dankbaar voor deze kans. Ik zit sowieso altijd al vol vragen. Hopelijk binnenkort ook vol antwoorden.”

5 jaar Bureau Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte begon in januari 2015 met het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte. Na 5 jaar lang uitzendingen te hebben gevuld met zo’n 1500 vragen van ‘waarom maakt een duif zijn zin nooit af’ tot ‘waarom hebben we oorlellen’ en ‘waarom zit er een bocht in De Afsluitdijk’, vond hij het tijd om het stokje over te dragen aan Emmely, die nu elke zondag- op maandagnacht te horen is met haar programma Motel de Wilt.

JAN-WILLEM START OP!

Jeroen is nog wel vijf dagen per week te horen als presentator van de ochtendshow samen met Jan-Willem. Jan-Willem Start Op! hoor je iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie