Programma

Simple Minds vieren 40-jarig jubileum in Nederland!

  1. Nieuwschevron right
  2. Simple Minds vieren 40-jarig jubileum in Nederland!

De Schotse band viert hun 40-jarig jubileum met een wereldtournee en Nederland komt ook aan de beurt! Vanochtend sprak Bart Arens kort met zanger Jim Kerr over deze tour en een bizar verhaal over een vervelende journalist.

Op 10 april zal de band hits als ‘Don’t You (Forget About Me) en ‘Belfast Child’ ten gehore gaan brengen in de Ziggo Dome.

'Ik kijk er erg naar uit'

In Aan De Slag! belde Bart Arens met frontman van de band, Jim Kerr, om hem te feliciteren met hun aanstaande jubileum. "Ik kijk er erg naar uit", vertelt Kerr over de tour. Welke nummers speelt hij graag? "Ik vind twee nummers leuk om te spelen tijdens een optreden. De eerste en de laatste. We veranderen de nummers, maar het eerste nummer is leuk. Het is dan namelijk eindelijk tijd om te spelen", legt Kerr uit. "Het laatste nummer is leuk voor twee redenen. Er is een groot gevoel van tevredenheid. De mensen hebben een geweldige tijd en de het andere ding is: 'Wat ga ik nu eten? Want ik heb nog helemaal niet gegeten?'"

Vervelende journalist

Toch moest Bart ook iets anders van zijn hart. Jaren geleden vertelde Bart op de radio een verhaal over een vervelende journalist die de Schotse zanger interviewde, en benieuwd was waarom het eigenlijk zo mis is gegaan met Simple Minds. Op het antwoord van Kerr had de journalist echter niet terug.

Beluister het volledige gesprek tussen Bart en Jim Kerr hier:

Simple Minds bestaat 40 jaar! Bart spreekt Jim Kerr over de aankomende tour

Top 2000

Simple Minds komt maar liefst zes keer terug in de Top 2000. Hun hoogst genoteerde nummers in 2018 waren ‘Belfast Child’ op plaats 125 en ‘Don’t You (Forget About Me)’ op plek 212. In 2018 speelden ze ‘Don’t You (Forget About Me)’ live bij de BBC. Bekijk het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag

Aan De Slag met Bart Arens hoor je iedere werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur.

Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie