Programma

Ode aan Bowie

  1. Nieuwschevron right
  2. Ode aan Bowie

Bowie-fan Stefan Stasse bracht een ode aan de overleden zanger en ging terug naar de tijd toen hij 'Station To Station' ontdekte.

'Station To Station'

Als Stefan 's ochtends wakker wordt van de pushberichten op zijn telefoon over het overlijden van David Bowie denkt hij direct aan één nummer: 'Station To Station'. "Ik was 15 en totaal verrast door dat album. Niet altijd aangenaam, want ik was meer van Ziggy Stardust en Hunky Dory en toen kwam dit album en zijn nieuwe karakter. Die van The Thin White Duke die leefde op melk en cocaïne." Door dit karakter balanceerde Bowie tussen leven en dood, maar het redde uiteindelijk ook zijn leven!

Golden years

Toen brak er een nieuwe periode aan in het leven van David Bowie: zijn golden years. "Het leven van Bowie bleek een grote zoektocht, een jacht naar het onbekende. Het werd een film met in de hoofdrol de allesoverheersende David Bowie zelf. Hij ging van station to station." Als jonge jongen wist Stefan dit alles nog niet. "Ik wist van niks. Ik wist alleen toen ik 'Station To Station' voor het eerst hoorde dat er iets was, geen idee wat het was, maar er was iets."

Beluister hier Stefan Stasse's ode aan David Bowie terug:

Ster advertentie
Ster advertentie