Programma

TopSong voor Van Dik Hout

  1. Nieuwschevron right
  2. TopSong voor Van Dik Hout

De popgroep uit Den Helder is terug en pakt met hun nieuwe single direct de TopSong!

Vijfentwintigjarig bestaan

Wat in 1985 begon als een schoolbandje groeide uit tot een nationale carrière en waar eerst covers gespeeld werden kreeg de band in 1994 definitief een eigen repertoire dankzij 'Stil In Mij'. Van Dik Hout groeit uit tot een toonaangevende Nederlandse band en brengt tot 2014 non-stop muziek uit. Daarna wordt het stil rondom de band totdat ze op 3 oktober 2018 aankondigen met nieuw werk bezig te zijn. De mannen zijn vijf jaar verder en klaar om hun 25-jarig jubileum te vieren. Op 4 januari 2019 brengen ze dan ook de single 'Eén Nacht Eeuwigheid' uit. "Het gaat eigenlijk over alles dat niet mag", vertelt zanger Martin over de voorloper van het nieuwe album.

Check 'Eén Nacht Eeuwigheid' live bij Jan-Willem Start Op:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Enorme waardering

Zanger Martin wordt verrast met een telefoontje van Bart. "Wij mogen jou goed nieuws brengen en de rest van de band ook, want de komende week is 'Eén Nacht Eeuwigheid' de TopSong op NPO Radio 2", vertelt Bart. De zanger van Van Dik Hout is verbaasd: "Zo, dat is te gek! Ik had al zoiets van, waar gaan we het over hebben? Maar dit is echt een enorme waardering voor ons. Dat we na zo'n lange tijd gewoon met nieuw werk TopSong kunnen zijn op NPO Radio 2 vind ik echt te gek."

Check het hele gesprek hier:

Spotify-playlist

De TopSong wordt wekelijks door de dj's van NPO Radio 2 gekozen tijdens het dj-overleg. Abonneer je ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie