NPO Radio 2 TopSongs

Nickel For Goodbye van Racoon uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

foto: Bibian Bingen
  1. Nieuwschevron right
  2. Nickel For Goodbye van Racoon uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

Nickel For Goodbye van Racoon is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Het nummer is de eerste single van hun aankomende Engelstalige album, dat in 2024 uitkomt.

Met het eerste Engelstalige werk van Racoon sinds het album Look Ahead and See the Distance uit 2017 gooit de band meteen hoge ogen: Nickel For Goodbye is deze week de nieuwe NPO Radio 2 TopSong.

Nickel For Goodbye

Eerder scoorde de band al Topsongs met Het Is Al Laat Toch en Geef Je Hart Niet Zomaar Weg. Toch besluit Racoon nu weer over te stappen naar Engelstalige muziek. "Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug", vertelt Racoon-zanger Bart van der Weide. "Wij gaan gewoon lekker van de hak op de tak, van Engels naar Nederlands, van Nederlands naar Engels", laten de bandleden weten.

Racoon-zanger Bart van der Weide zingt in Nickel For Goodbye hoe stinkend rijk en zielsgelukkig hij had kunnen zijn als hij een stuiver zou krijgen voor elke miskleun, onzekerheid of domme beslissing. "Vaak zie je ook mensen uit je leven verdwijnen door je eigen stommiteit, trots en koppigheid. Die ik uit het liedje, dat ben ik", vertelt de frontman over het nummer.

Vorige week was Racoon te gast bij Jan-Willem Start Op! De band speelde daar live de nieuwe single:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Nickel For Goodbye ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie