NPO Radio 2 TopSongs

Zwolse band Hiigo pakt allereerste NPO Radio 2 TopSong met rake Tankstation

foto: Hiigofoto: Hiigo
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwolse band Hiigo pakt allereerste NPO Radio 2 TopSong met rake Tankstation

Een nieuwe naam maakt furore op NPO Radio 2: de Zwolse band Hiigo pakt hun allereerste NPO Radio 2 TopSong met het gevoelige liedje Tankstation.

Hiigo wint langzaamaan terrein met hun nieuwe Nederpop-sound en rake teksten. Na een live optreden bij Muziekcafé en Jan-Willem Start Op! bestormden ze de Verrukkelijke 15. Niet geheel onverdienstelijk: vorige week belandden ze op nummer één. En daar hield de stroomversnelling waarin de Zwolse band is beland niet op.

'Dit betekent ontzettend veel'

Een nieuwe mijlpaal is alweer bereikt: hun single Tankstation is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. "Niet waar! Dat meen je niet", reageert frontman Hans van der Werf lachend als Jan-Willem en Jeroen hem in de ochtendshow verrassen met het nieuws. "Dit betekent voor ons ontzettend veel, niets dan liefde voor jullie."

Bekijk hier zijn hele reactie:

Video niet beschikbaar

Hart onder de riem

Met tankstation bezingt de Nederpop band eenzaamheid. Nadat frontman Hans bij het tankstation stond en zich een beetje eenzaam voelde, kroop hij in de pen. "Uiteindelijk is het nummer veel groter geworden dan dat", vertelt Hans. "Het is een liedje dat bij alle bandleden heel erg leeft. Het gaat over de zware dingen in het leven: afscheid nemen, een leven waar je de kansen net niet hebt gegrepen, eenzaamheid. Het gaat over van alles en nog wat." Een zwaar nummer dat tóch als een hart onder de riem voelt. "Die eenzaamheid, wie komt me eigenlijk halen? Het is superverdrietig en tegelijkertijd heeft het nummer een positieve ondertoon en word ik er heel blij en gelukkig van als ik het hoor", merkt Jan-Willem op.

Luister hier naar de kersverse TopSong, live bij NPO Radio 2:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Tankstation ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie