NPO Radio 2 Soul & Jazz

We zijn op Mondriaan jazz: twee dagen vol muzikaal experiment en nieuwe klankkleuren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. We zijn op Mondriaan jazz: twee dagen vol muzikaal experiment en nieuwe klankkleuren

NPO Soul & Jazz is op Mondriaan Jazz dit weekend! Het Haagse festival gebaseerd op de zienswijze van de beroemde Nederlandse schilder keert vanaf vandaag weer terug met twee dagen vol jong talent, gevestigde pioniers en onontdekt moois uit de jazzwereld.

Get In!

Wat te verwachten? In de nieuwste aflevering van Get In! praat Benjamin Herman je helemaal door het programma heen, en wel vol context, muzikale links en fijne anekdotes.

Beluister hieronder de 174ste aflevering van Get In!

#174 - Mondriaan Jazz - Get In! met Benjamin Herman

Mondriaan Jazz

Ook zal NPO Soul & Jazz fysiek aanwezig zijn op het festival in de kleine zaal van Paard: morgen zal host Andrew Makkinga live voor publiek in gesprek gaan met vier artiesten op het festival. Verwachte diepte-interviews over het leven en de muziek van het talent op het festival.

Daaronder bevindt zich Avishai Cohen, de getalenteerde Israëlische trompettist die onlangs de meditatieve suite Naked Truth uitbracht. Daarnaast neemt de Noorse avant-gardistische drummer Gard Nilssen een 16-koppig Supersonic Orchestra mee voor een energieke show vol bombast, hardbop en improvisatie. Ook de programmeurs van het festival, Mike Bindraban & Henk Koolen, zullen aanschuiven voor een kort gesprek.

Mondriaan Jazz vindt op 7 en 8 oktober plaats in het Paard in Den Haag. Voor meer informatie, de line-up, tickets en het overzicht van alle live-interviews die NPO Soul & Jazz zal hosten, ga naar www.mondriaanjazz.nl.

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie