NPO Radio 2 Soul & Jazz

Andrew Makkinga in gesprek met dj Edson Sabajo van Patta

foto: Kay Slice press
  1. Nieuwschevron right
  2. Andrew Makkinga in gesprek met dj Edson Sabajo van Patta

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Makkinga Meets is Edson Sabajo te gast, die als dj en mede-oprichter van het kledingbedrijf Patta een sleutelfiguur is in de Nederlandse hiphop scene.

In de podcast, gemaakt door de NTR op NPO Soul en Jazz, spreekt presentator Andrew Makkinga uiteenlopende gasten uit het creatieve veld over hun werk, leven en muziek.

In Makkinga Meets ontdekt Andrew Makkinga de muzikale, artistieke wereld van zijn bijzondere gasten. Daarbij wordt hun talent en artistry gevierd, maar wordt er ook stil gestaan bij de reis die ze tot nu toe hebben afgelegd. Al ruim twee jaar voert Makkinga diepgaande gesprekken met een muzikale omlijsting waarbij de connectie gemaakt wordt tussen de roots van vroeger en de vruchten van vandaag met een focus op zwarte muziek en cultuur in Nederland en daarbuiten.

'Een serie eigenzinnige pioniers die allemaal hun bloemen verdienen'

In het nieuwe seizoen, spreekt Makkinga onder andere met Edson Sabajo van Patta, producer Jameszoo, HipHopHuis oprichter Aruna Vermeulen en de Duitse Reggae artiest Gentleman. “Een serie eigenzinnige pioniers die allemaal hun bloemen verdienen,” aldus Makkinga zelf. Hij vervolgt: “Met Makkinga Meets hebben we altijd geprobeerd uit de waan van de dag te stappen en een link te maken tussen vroeger en nu. De mensen die ik spreek en heb gesproken zijn stuk voor stuk helden met levens en carrières waar ik (en hopelijk de luisteraar) enorm veel van leer.”

In de eerste aflevering is Edson Sabajo te gast, die als dj en mede-oprichter van het kledingbedrijf Patta een sleutelfiguur is in de Nederlandse hiphop scene. Met vallen en opstaan is Patta uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken wereldwijd, waarin het niet alleen gaat om de kleding, maar ook om de cultuur daaromheen. Andrew spreekt Edson vlak voor de release van de documentaire over Patta en ze hebben het onder andere over hiphop, trouw aan jezelf blijven en positiviteit in moeilijke tijden.

Luister hieronder naar de aflevering:

#1 - Edson Sabajo (S03) - Makkinga Moves

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie