Nieuws
BNNVARA

Oud-Jakhals Erik Dijkstra: 'Schrok me kapot van Volkskrant-artikel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-Jakhals Erik Dijkstra: 'Schrok me kapot van Volkskrant-artikel'

Erik Dijkstra is zich kapot geschrokken van het Volkskrant artikel over het grensoverschrijdende gedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. In Jan-Willem Start Op! legt hij uit waarom.

"Ik heb het op vrijdagavond gelezen en toen heb ik het zaterdag nog twee keer gelezen", vertelt Erik Dijkstra. Zeven jaar lang was hij één van de Jakhalzen van De Wereld Draait Door. "Ik ben me helemaal kapot geschrokken van het artikel. Er stond geen scheef woord in. Alles wat erin stond herkende ik en heb ik ook meegemaakt op die manier. Maar waar ik van mezelf van geschrokken ben en waar ik ook wel een beetje mee worstel, is dat die hele, hele, hele harde cultuur - wat toch echt een angstcultuur was - dat ik daar ook zelf voor een groot deel in mee ging. Ik was één van die mensen die vond dat het ook wel bij het programma hoorde. En als je daar niet tegen kon, dan ging je weg", legt Erik uit.

'Schrok van massaliteit'


De Volkskrant heeft voor het artikel gesproken met vijftig oud-medewerkers die spreken over grensoverschrijdend gedrag. "Ik schrok ook van de massaliteit van die verhalen. Het waren niet vijf mensen, ofzo hè. In de Volkskrant artikel zeggen gewoon vijftig mensen dat het gaat om grensoverschrijdend gedraag. Nou, dat vind ik echt verschrikkelijk."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Oud-Jakhals Erik Dijkstra: "Schrok me kapot van Volkskrant artikel"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie